Träning


Foto: Kari Vieri

Vi arrangerar två träningar/vecka. Onsdagar hålls träning för våra medlemmar och söndagar är det träning för medlemmar och sedan öppen träning för alla!

Läs mer på sidan ”medlem” om hur du blir medlem i Skellefteå hundkapp.

Träningsavgifter
  • Träningsavgift/säsong för huvudmedlem i föreningen 500 kr (gäller ej supportmedlem)
  • Träningsavgift per träning och första hunden 80 kr
  • Träningsavgift per träning och resterande hundar 50 kr per hund

Du betalar alltså 80 kr om du tränar en hund på en träning och inte är medlem med säsongskort. Om du har fler än en hund betalar du 50 kr per resterande hundar.

Foto: Christina Ericsson

Prova på hundkapp på någon av våra öppna träningar

Välkommen att prova på sporten med din hund på någon av våra öppna träningar på söndagar! Kl 13.00 är det träning för våra medlemmar och ca kl 14.00 är det öppen träning för alla som är intresserade. Alla raser är välkomna!

För att få springa efter en mekanisk hare på banan måste hunden vara 12 månader. Vid ca 5-9 månader får man försiktigt börja testa sin valp efter släphare längs raksträckan på banan. Det är en hare/plastpåse som sitter fast i ett långt snöre och som dras in med hjälp av en liten maskin som spinner in snöret. Hundarna springer rakt fram efter släpharen, och de tycker det är jättekul!

Läs mer om hur sporten går till på SHCF:s sida hundkapp.se och maila oss på skellefteahundkapp@gmail.com om du har några frågor.

Foto: Christina Ericsson

Träningarna

Träningarna hålls på vår anläggning Skellefteå Greyhound Park i Fällbäcken, Skellefteå.

På onsdagar är det träning för medlemmar från kl 18.00.

På söndagar är det träning för medlemmar kl 13.00 och öppen träning för alla ca kl 14.00.

Foto: Eva Carlsson

Utbildning

Alla hundägare som vill tävla med sin hund måste genomgå tränarutbildning för att få en tränarlicens. Vi hjälper dig med utbildningen som är en distansutbildning som ges ut av centralförbundet SHCF för både av dig och din hund. Din licens är viktig både för dig, din hund och dina medtävlande då den reglerar hur din hund ska tas omhand när det handlar om tävling och träning, men också att du har ansvaret för att ta hand om hunden upp till 10 års ålder. Den sistnämnda regeln finns till för att hunden ska ha ett tryggt liv och vara en familjehund i första hand och en tävlingshund i andra hand.

Utbildningarna hålls löpande digitalt och du tränar de praktiska momenten när du är på banan. Här hittar du SHCF:s utbildningsmaterial.


Det är SÅ roligt att träna. Det är fart, fläkt och mina Whippets som gör det såklart!

Carola, ordförande


Bli medlem du med!

Blogg på WordPress.com.