Träning

Vi har inte dragit igång med vårens träningar ännu, men mer info kommer snart!

Under säsongen arrangerar föreningen två träningar/vecka för sina medlemmar.

Prova på!

Välkommen på någon av våra prova på-träningar! Datum uppdateras här.

För att få springa efter en mekanisk hare på banan måste hunden vara 12 månader. Vid ca 5-9 månader får man försiktigt börja testa sin valp efter släphare längs raksträckan på banan. Det är en hare/plastpåse som sitter fast i ett långt snöre och som dras in med hjälp av en liten maskin som spinner in snöret. Hundarna springer rakt fram efter släpharen, och de tycker det är jättekul!

Läs mer om hur sporten går till på SHCF:s sida hundkapp.se

Träning

Träningar hålls på vår anläggning Skellefteå Greyhound Park i Fällbäcken, Skellefteå. Mer info kommer här.

Utbildning

För att få börja träna dina hundar på banan krävs det att du tar en tränarlicens, utbildningarna hålls löpande på distans och mer info om datum kommer.

Alla hundägare som vill tävla med sin hund måste genomgå tränarutbildning för att få en tränarlicens. Vi hjälper dig med utbildningen som är en distansutbildning som ges ut av centralförbundet SHCF för både av dig och din hund. Din licens är viktig både för dig, din hund och dina medtävlande då den reglerar hur din hund ska tas omhand när det handlar om tävling och träning, men också att du har ansvaret för att ta hand om hunden upp till 10 års ålder. Den sistnämnda regeln finns till för att hunden ska ha ett tryggt liv och vara en familjehund i första hand och en tävlingshund i andra hand.


Det är SÅ roligt att träna. Det är fart, fläkt och mina Whippets som gör det såklart!

Carola, ordförande


Bli medlem du med!

Blogg på WordPress.com.