Hallå Carola Vånsjö, 52, Luleå!


Vilka är de som håller på med hundkappsporten och vad gör det så kul? Vi har ställt några frågor till ett antal av våra medlemmar i Skellefteå Hundkapp!
Hur började ditt intresse för hundkapplöpning?
– Jag har hållit på med hundar hela mitt liv, men började med hundkapp 2017 med min första Whippettjej, Zia. Sedan blev det snart två Whippet-hundar till, Gås och Maja Piraya.
Vad är det som gör att du håller på med sporten?
– Har du startat en hund på bana går det inte att sluta! Den gemenskap och den familjära stämning som finns går ej att beskriva.

Vad är det bästa med sporten?
– Att få se den energi och glädje som hundarna visar när dom får springa. Att stå i starten och känna pulsen – vibrationerna innan grindarna öppnas och få känna den kraft som hundarna har när de skjuter sig ut. Den känslan måste man bara uppleva!

Berätta om dina tävlingshundar!
– MeiDan Gås är två år och helt fantastisk! Hon är med precis överallt, är genuint snäll och glad, men gör fruktansvärt mycket bus. Hon har verkligen satt mig på prov många gånger! Men hon är jätteduktig både på banan och i sporten Lure coursing (LC). Gås har fått många vinster i kapplöpning ifjol, så vi ser fram emot detta år. Sedan är det MeiDan Maja Piraya, som bara är 7 månader. Hon är ett vilddjur men också hon har ett helt fantastiskt lynne. Ser fram emot att tävla med henne nästa år.

Du är ju också nyvald som ordförande för Skellefteå Hundkapp. Vilka mål har du för klubben?
Jag kommer att jobba för att sporten ska växa och att vi ska synas. Alla kan börja med hundkapp – det är det som är så bra. Sedan vill jag att alla medlemmar ska känna sig delaktiga och vara med och påverka. Men vi ska framför allt ha roligt!

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Att banan ska tina fram, så vi kan börja träna efter vår långa vinter!

Blogg på WordPress.com.